A Fidesz üdvözli a Brüsszelben elért magyar sikert
2013. február 8., 20:33
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja üdvözli az uniós csúcson mai napon született magyar sikert.

Orbán Viktor kormányfő kemény tárgyalásokon, hátrányos pozícióból kiindulva érvényesítette a magyar álláspontot, és sikerült fordítania, így a következő hétéves időszakra egy országunk számára rendkívül kedvező megállapodás született. A tagállamok közül az egy főre jutó nettó támogatás összege a mai döntés értelmében Magyarországon a második legmagasabb, ez minden magyar ember esetében közel 712 000 forintnyi uniós forrást jelent a következő hét évben. Még soha ennyi uniós támogatás nem jutott egy főre Magyarországon! A teljes hazahozott összeg tekintetében is hatalmas sikerről beszélhetünk, hiszen az előző kormányok által kialkudott korábbi hetedik helyünket dobogós helyre javítottuk, országunknak a harmadik legmagasabb összeget sikerült elérnie a tárgyalásokon. A mai döntés egyértelművé teszi, hogy Brüsszel is elismeri, Magyarország jobban teljesít, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején.

(Fidesz-frakció)