Lobognak a székely zászlók
2013. február 12., 11:13
Az ötvenet is meghaladja azoknak a magyarországi településeknek a száma, amelyek csatlakoztak Budafok-Tétény szolidaritási felhívásához - közölte portálunkkal kedden Németh Zoltán országgyűlési képvielő és Szabolcs Attila Budafok - Tétény polgármestere.

Emlékeztetnek, hogy Budapest XXII. kerületének országgyűlési képviselője és Szabolcs január 28-án közleményben kérte a hazai önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések és polgármestereik mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat. Budafok-Tétény kezdeményezése nyitott szívekre talált. Már eddig is sokan csatlakoztak a felhíváshoz, több település már kitűzte hivatalaira a székely lobogót.

Közlésük szerint a Tisztességes Választásért Alapítvány 50 zászlót adott át Budafok-Téténynek, hogy továbbítsák a csatlakozó településeknek. A zászlók ünnepélyes átadása február 14-én, Budafok-Tétény polgármesteri hivatalában lesz. Az eseményen a települések képviseletében polgármesterek, alpolgármesterek veszik át a székely zászlót. Budafok-Tétény az egyik legfontosabb európai alapértékként tekint a szolidaritásra, a nemzeti összetartozásra - jegyzik meg.

"Nem nézzük tétlenül, ha valakit a jogaiban, nemzeti identitásában sértenek!" - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)