Városháza: megtévesztő a Párbeszéd Magyarországért petíciója
2013. február 21., 08:05
Több szempontból is megtévesztőnek tartja a Párbeszéd Magyarországért (PM) Római-partra tervezett árvízvédelmi mű megépítése elleni petícióját György István városüzemeltetési és Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

A két városvezető szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Védjük meg a Római-partot! kiáltvány címe eleve azt sugallja, mintha valaki el akarná pusztítani a területet. Ezzel szemben a valóság az, hogy az árvízvédelmi mű megépítésével a part jelenlegi arculatát megőrizve, állapotát fejlesztve és a budapestiek által kedvelt funkciókat megtartva, a fővárosi önkormányzat egy régi adósságot törleszt. Hangsúlyozták, hogy a létesítmény alapvető funkciója, hogy megvédje a lakosságot a néhány évente jelentkező árhullámoktól.

A főpolgármester-helyettesek szándékosan félrevezetőnek nevezték a petíción szereplő fotót is, amely a Rozgonyi Piroska utca vonalában lévő fákat ábrázolja, miközben a Római-part ezen szakaszán a védmű nyomvonala a parti sétány nyugati oldalán - a telekhatárok közelében - húzódik. "Még véletlenül sem érinti a képen ábrázolt kavicsos fövenyt, így nincs szükség a képen mutatott egyetlen fa kivágására sem" - hangsúlyozták.

(MTI-fidesz.hu)