FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Megemlékezés a tatárszentgyörgyi romagyilkosságok évfordulója alkalmából
Négy évvel ezelőtt azért kellett meghalnia egy gyermeknek Magyarországon, mert roma gyerek volt. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték más falvakban roma származású gyerekek, nők és férfiak ellen.
Létrehozva: 2013. február 23., 10:43

 A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk. Nem felejtjük el ezeket az áldozatokat, és teljes elszántsággal hangsúlyozzuk: nem tűrünk el semmilyen gyűlöletből fakadó bűncselekményt Magyarországon! Még mielőtt bárki értékesebbnek tekintené az egyik életet a másiknál, kijelentjük, Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Olaszliszka áldozatai ugyanannak a gyűlöletek az áldozatai, és ugyanúgy jár nekik az igazságtétel.  
    
Minden ember élete egyformán fontos, akár Tatárszentgyörgyön, akár Olaszliszkán, akár Nagycsécsen éri támadás az emberi életet, az emberi méltóságot. A mérce ugyanaz kell, hogy legyen. Az áldozatokat meg kell védeni, akár gyermekek, akár idősek, akár bűnösök, akár ártatlanok, akár romák, akár nem romák, akár magyarok, akár nem. A bűnösöket pedig meg kell büntetni jogállami eszközökkel.
    
Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság munkatársainak küldöttségével a tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulója előtti napon az áldozatok, Csorba Róbert és kisfia, Robika sírjánál koszorút helyezett el az államtitkárság nevében.