Tatabánya adósságának 65 százalékát vállalja át az állam
2013. február 28., 12:21
A törvény által előírt kötelező negyven százalék helyett 65 százalékot vállal át az állam Tatabánya adósságállományából - közölte a polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta: az átvállalt összeg 5,4 milliárd forint. Az adósságrendezésről szóló megállapodást a felek már aláírták a Belügyminisztériumban.

A polgármester példa nélkülinek nevezte az intézkedéssorozatot, mivel szavai szerint "az előző kormányok inkább elvettek az önkormányzatoktól", és rámutatott, a város adósságszolgálati kötelezettségének mindenkor eleget tett, azonban Tatabánya számára a kormányzati döntés lendületet ad újabb fejlesztési célok megvalósításához.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben jelentette be, hogy az állam 1956 önkormányzattól vállal át adósságot, Tállai András önkormányzati államtitkár pedig azt mondta, az ötezer lakosúnál nagyobb települések esetén az adósságátvállalás mértéke 40-70 százalékig terjedhet.

(MTI-fidesz.hu)