Körzeti Megbízotti Irodát nyitott a rendőrség Cegléd problémás városrészén
2013. február 28., 17:02
A tavaly nyáron bejelentett ceglédi közbiztonsági akcióterv részeként Körzeti Megbízotti Irodát nyitott a Ceglédi Rendőrkapitányság a Csengeri városrészben.

Földi László polgármester az átadáskor elmondta: a hasonló adottságokkal rendelkező Ugyeri városrészen szintén hamarosan kialakítanak egy kihelyezett rendőri irodát. Hozzátette: a következő hónapokban várhatóan a városban dolgozó rendőrök létszámát is növelni tudják. Emlékeztetett: az elmúlt hetekben hét új gépkocsit, köztük terepjárót is kapott a városi rendőrség, hogy a nehezen járható városrészeken is akadálytalanul tudjanak járőrözni, a jövőben pedig tíz új térfigyelő kamerát szerel fel az önkormányzat, közülük egyet a Csengeri városrészen.

Török Csaba ceglédi rendőrkapitány a sajtótájékoztatón arról beszélt: a bűnmegelőzés leghatékonyabban a lakosság, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével valósulhat meg. Mint mondta, ennek szép példája a körzeti megbízotti iroda létrehozása.

A most átadott Csengeri KMB-irodát egy önkormányzati ingatlanban, csekély költségráfordítással alakították ki, az informatikai háttér létrehozásához a legnagyobb ceglédi munkaadó, az Infineon is hozzájárult. Az épületben a városi polgárőröknek és a közterület-felügyelőknek is kialakítottak egy melegedőt.

A ceglédi közbiztonsági akcióterv elindításáról azután határozott a ceglédi önkormányzat, hogy tavaly augusztusban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület szimpatizánsai tömeges felvonulást tartottak Cegléd jórészt cigányok lakta városrészén. Atrocitás nem történt, a rendőrség nagy erőkkel volt jelen a helyszínen, a városvezetés azonban fontosnak tartotta, hogy konkrét cselekvéssorozattal növelje a városban – és különösen az érintett városrészen – lakók biztonságérzetét.

(fidesz.hu)