Megújítják az Akácfa utcai kiserdőt Csepelen
2013. március 18., 12:47
Megkezdődött a csepeli Akácfa utcai kiserdő megújítása, a terület megtisztítása után egyebek mellett közösségi tereket és erdei tornapályát létesítenek.

A XXI. kerületi önkormányzat hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a kiserdő gazdájával, a Pilisi Parkerdővel a terület rendbetételére és parkosítására. A munkálatok 24 millió forintba kerülnek.

A közlemény idézte Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármestert, aki szerint a park a jövő nemzedékének, a gyerekeknek készül. A kerületvezető tájékoztatása szerint kialakítanak egy 1800 méter hosszú körsétautat pihenőhelyekkel és fedett piknikezőkkel, illetve a tervek között szerepel egy erdei tornapálya létesítése is.

A területről mintegy 600 köbméter szemetet kell elszállítani. A megtisztításhoz körülbelül három hétre lesz szükség, a megújult kiserdőt várhatóan a nyár közepére adják át a kirándulóknak.

(MTI-fidesz.hu)