Sarkosan fogalmazva
2013. március 19., 08:47

Szentmihályi Szabó Péter: Itt eszembe jut korunk egyik nagy filozófusa (természetesen csak Heller Ágnes után), maga TGM, aki a Milla tüntetésén azt javasolta, a „demokratikus” baloldal bojkottálja a választásokat, Együtt 2014-ben. Mit is mondjak, ez TGM legjobb ötlete a fennállása óta. Akár pártot is lehet alapítani ebből a célból, az Otthon Maradók Pártja (OMP) sikerét szavatolja, hogy még lábbal sem kell szavazni, nincs szükség kampányra, óriásplakátokra, gyűlésekre, még tagdíjra sem. Ezzel elhárulna a legnagyobb anyagi, szellemi és erkölcsi katasztrófa veszélye is, nevezetesen az, hogy ez a díszes társaság megint a fejünkbe verje, szerintük mi a demokrácia és az európaiság. Persze ez nézőpont kérdése, tudom, hiszen a fentebb idézett író egy olyan, mára eltűnt országról ábrándozik, „ahol a kertek alatt nem keretlegények masíroztak, hanem szerelmes ifjak szöktek lopott csókokért”. Tényleg jobb, ha otthon maradnak, a többség érdekében. Borogatás, forró tea, ágynyugalom.

(Magyar Hírlap, 2013. március 19.)