A próféta és rajongói
2013. március 23., 15:09

Seszták Ágnes: Saul D. Alinsky Chichagóban született, az ottani egyetemre járt, kriminalisztikát tanult, szakdolgozatát Al Capone bandájának tevékenységéből írta. Később maga beszélt baráti kapcsolatáról a chichagói maffiával, és a hatalom megszerzéséhez legitimnek tartotta akár a gyilkosságot is. Sőt a maffiát mint követendő modellt felvette a szegények harci eszközei közé.

(...)

Aki egy őszinte anarchista, egyben ördögi megnyilvánulást akar olvasni, vegye kezébe Alinsky a Radikalizmus tizenkét szabálya című katekizmusát. Ebben a gyűjteményben nem az a rémisztő, hogy a hatalom megragadásához gátlástalanul propagálja a hazugságot, az erkölcstelenséget, az erőszakot. Hanem, hogy a mit sem sejtő polgár, aki évek óta nem tud rájönni a rendszerváltás másnapjától dúló békétlenség, viszályszítás, gyűlölködés és embervadászat mozgatórugóira, hirtelen szembesül azzal, hogy hiszen megvan a recept. Ez az Alinsky nevezetű pofa már rég feltalálta a harcmodort, és mindegy, hogy milyen pénzemberek, ideológusok, világpolgárok közvetítésével került hozzánk, itt van, működik, hatásos és felettébb pusztító.

(Magyar Nemzet, 2013. március 23.)