El a kezekkel a magyar földtől, Bajnai Gordon!
2013. április 11., 14:45
A Bajnai Gordon által az LMP-ből kivásárolt és azóta Bajnai szócsöveként működő PM-et megkérjük arra, hogy tartsa magát távol a magyar földektől! - fogalmaz csütörtöki közleményében Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke.

Mint írja, ma a magyar földek döntő többségét végre a családi gazdaságok tudják művelni. Szemben a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel, amely elherdálta és megalázóan alacsony összegért – hektáronként nulla, egy, tíz vagy száz forintos díjért – adta bérbe az állami földeket, ma a kormány a magyar gazdákat, a családi gazdaságokat segíti.

A jelenlegi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy véget vessen a magyar földdel való visszaéléseknek, és a hazai gazdák érdekei kerüljenek előtérbe. 2010 óta a hazai bérlők háromszor több állami földhöz jutottak, mint a baloldali kormányok idején, a kis- és közepes birtoktesten gazdálkodók pedig további 200 hektár állami földhöz juthatnak. A Fidesz megvédi a magyar földet és a magyar gazdákat, akik nem kérnek többet a Gyurcsány-Bajnai-szövetség vidékromboló politikájából - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)