"Bajnai Gordon álljon át a magyar családok oldalára"
2013. április 12., 12:12
Arra kérjük Bajnai Gordont, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány vezetőjét, hogy ne rezsiszélhámosságnak tekintse a rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtést, hanem igenis álljon át a magyar emberek, a magyar családok oldalára és támogassa ő is a rezsicsökkentést - jelentette ki pénteken a Haza és Haladás Alapítvány székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Mihalovics Péter, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, békés szándékkal érkeztek, „nem úgy, mint a Bajnai-gárda, akik székházfoglalással borzolták a Fidesz munkatársainak kedélyeit.” Mi azért érkeztünk ide, hogy Bajnai Gordon végre tiszta vizet önthessen a pohárba. Tegye végre világossá szándékát: eltörölné-e a rezsicsökkentést, vagy pedig végre, átállva az emberek oldalára és a magyar családok pártját fogva, aláírja a rezsicsökkentés támogatását – mondta Mihalovics Péter.

A Fidelitas Országos Választmányának elnöke kitért rá, három hét alatt több mint 550 ezer ember írta alá az íveket, több mint ezer helyszínen gyűjtöttek aláírást az ország különböző pontjain a Fidesz és a Fidelitas aktivistái.

Most megpróbálunk bejutni a székházba és arra kérjük Bajnai Gordont, hogy ne rezsiszélhámosságnak tekintse ezt az akciót, hanem igenis álljon át a magyar emberek, magyar családok oldalára és támogassa ő is a rezsicsökkentést. Védjük meg közösen a rezsicsökkentés intézményét – fogalmazott Mihalovics Péter, aki ezt követően, a vele együtt a helyszínre érkező Fidelitas-tagokkal közösen bement a Haza és Haladás Alapítvány székházába.

Tekintve, hogy Bajnai Gordon nem tartózkodott az épületben, Mihalovics Péter elmondta, csupán Bajnai sajtófőnökével tudtak beszélni. Mi továbbra is próbálkozni fogunk, hiszen tiszta vizet szeretnénk önteni a pohárba és el kívánjuk mondani a magyar embereknek, hogy Bajnai az ő oldalukon áll, vagy pedig az energiaszolgáltatókén – húzta alá a fideszes politikus hozzátéve, tájékoztatni fogják a sajtó képviselőit, milyen lépéseket tesznek majd ebben az irányban.

(fidesz.hu)