A magyar föld végre a magyar embereket szolgálja
2013. április 19., 16:54
2010 óta új időszámítás kezdődött az agrárpolitikában, amelynek köszönhetően a hazai mezőgazdaság jobban teljesít, versenyképesebb és tudatos stratégia alakítja - fogalmaz közleményében Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke.

Egyre több minőségi magyar élelmiszer jut el a hazai és külföldi piacokra – ezt igazolja a pápai Agrárexpo is. A magyar föld immár alkotmányos védelem alatt áll, nem hagyjuk, hogy kisemmizzék a magyar gazdákat: az elmúlt időszakban soha nem látott mértékű állami föld került a családi gazdaságok kezébe. A Fidesz-kormány lebontotta a felesleges bürokratikus akadályokat a magyar termékek értékesítése előtt, így a magyar élelmiszerek jóval egyszerűbb utat tesznek meg a fogyasztókig, de akár az iskolai menzákig is. A silány külföldi élelmiszerektől egyre inkább tisztul a hazai élelmiszerpiac az elmúlt 3 évben hozott szigorú törvényeknek és a rendszeres ellenőrzéseknek  köszönhetően. A termelők, a gazdák, a mezőgazdaságból élők további jelentős támogatásra számíthatnak, hiszen Magyarország az elkövetkező 7 évben 500 milliárd forintos uniós forrással gazdálkodhat. Szemben a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel, amely kiárusította a  magyar  földet  és  tönkretette  a mezőgazdaságból élőket, az ország jelenlegi vezetése mindent megtesz azért, hogy a magyar föld a magyar emberek javát szolgálja.

(Fidesz-frakció)