Jóváhagyta a Dunakapu tér átépítésének tervmódosítását a győri közgyűlés
2013. április 23., 08:57
Jóváhagyta az önkormányzati ciklus egyik nagyprojektje, a Dunakapu tér átépítésének tervmódosítását kedd reggeli rendkívüli ülésén a győri közgyűlés. A testület nem szavazta meg, hogy ellenzéki képviselők kezdeményezésére gondolják újra a projektet.

A 17 támogató és egy ellenszavazat, valamint három tartózkodás mellett elfogadott polgármesteri előterjesztés alapján a korábbi elképzelésekhez képest így nem egy-, hanem háromszintes mélygarázs épülne a Mosoni-Duna partján. A Győr belvárosában fekvő térről már elterelték az átmenő járműforgalmat, és a tervek szerint a mélygarázs mellett rendezvényteret és folyóparti korzót alakítanak itt ki.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az ülés kezdetén jelezte: annak ellenére hívta össze a tanácskozást, hogy a hat ellenzéki városatya rendkívüli ülést kezdeményező beadványa formailag és tartalmilag sem felelt meg az előírásoknak. Az előterjesztésben teljesíthetetlen határidők szerepelnek, a bennük szavazásra feltett kérdések pedig nem egyértelműek - mondta. Reményét fejezte ki, hogy a viták ellenére átadhatják a létesítményt.

(MTI-fidesz.hu)