Koszorús: Valótlanságot állít Vágó Gábor
2013. április 24., 16:29
Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága által – a letelepedési államkötvények kibocsátására – kiválasztott magyar-kínai Hungary State Special Debt Fund cég tulajdonosi szerkezete teljesen átlátható, tulajdonosainak adatai nyilvánosak, tehát értelemszerűen nem offshore vállalkozás. A cég nem pénzt visz ki, hanem neves kínai üzletemberek által dollármilliókat hoz be Magyarországra, Magyarország fejlesztésére - olvasható Koszorús László, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának alelnökének szerdai közleményében.

Örülünk annak, hogy Vágó Gábor is felébredt és beállt ő is a valótlanságot állítók sorába, ezért most az LMP-s képviselő kedvéért immáron sokadjára újra elmondjuk: a gazdasági bizottság a bevándorlási program kapcsán csak és kizárólag olyan cégeket hagy jóvá, amelyek feltárják valódi tulajdonosaikat - hangsúlyozza Koszorús László. Mint írja, a fent említett cég tulajdonosai felfedték magukat, az üzleti életben ismert nevek, tapasztalatuk és feddhetetlenségük megkérdőjelezhetetlen, tehát Vágó Gábor valótlanságokat állít.

Offshore-ügyek a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején keresendők, amikor 1000 milliárd forint landolt adózatlanul svájci és ciprusi bankszámlákon, sőt, az ország vezetőinek tudtával offshore cégeket hizlaltak a nemzeti vagyonból. Bajnai Gordon máig nem adott elfogadható magyarázatot az őt körülvevő offshore ügyletekre. Magyarország új Alaptörvénye elvágta az utat az offshore cégek előtt: közpénzek nem vándorolhatnak tisztázatlan tulajdonú gazdasági társaságokhoz. Ha a baloldalon múlna, ezt is törölnék az alkotmányból - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)