Zsigó: Teljesen megalapozatlan a javaslat
2013. április 24., 18:14
A Fidesz és a magyar emberek megdöbbenve állnak azelőtt, hogy a „baloldal ma is megtett mindent annak érdekében, hogy aljas politikai nyomás alá helyezzék Magyarországot” – hangsúlyozta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, azzal összefüggésben, hogy az Európa Tanács bizottsága a hazánk elleni megfigyelési eljárás megindítását javasolja.

Az Európa Tanács monitoring bizottsága ma azt javasolta, hogy a közgyűlés, előreláthatólag valamikor júliusban, indítson megfigyelési eljárást Magyarországgal szemben – jelentette ki Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője leszögezte, a Fidesz és a magyar emberek megdöbbenve állnak azelőtt, hogy a „baloldal ma is megtett mindent annak érdekében, hogy aljas politikai nyomás alá helyezzék Magyarországot”. A javaslat teljesen megalapozatlan, ezt bizonyítja az is, hogy a jelentéstevő cseh képviselő asszony lemondott posztjáról, mivel ő sem tartotta teljesen megalapozottnak az indítványt  – fűzte hozzá.

Mint mondta, a tények ismeretében elmondható, hogy hazánk ma Európa egyik legjobban teljesítő országa. Megdöbbentő, hogy a baloldal ma ismét bebizonyította, hogy mindig és mindenkor inkább a külföldi érdekeket képviseli, és nem a magyar embereket – hangsúlyozta.

Rámutatott, úgy tűnik, mintha néhány baloldali politikusnak személyes érdeke fűződne ahhoz, hogy Magyarországot külföldön lejárassa, „úgy érezzük, mintha a baloldalnak az lenne jó, ami Magyarországnak, a magyar embereknek rossz”. Ez teljesen megengedhetetlen – húzta alá.

Úgy fogalmazott, egyre többen látják azt, hogy Magyarországon jogállam és demokrácia van. Szemben a Gyurcsány- Bajnai-korszakkal, amikor a baloldal emberei még az alvilággal is képesek voltak szövetkezni azért, hogy a választásokat manipulálják – zárta szavait.

(fidesz.hu)