Nincs visszaút
2013. május 3., 08:37

Sinkovics Ferenc: Ha egy újságíró a nagybetűs szakmai és politikai szabadságot keresi, akkor elsősorban a politikai beállítottságának, habitusának megfelelő lapot kell választania, voltaképpen ez a „sajtószabadság”, a választás szabadsága, a kádári idők monokróm sajtóvilágában ez természetesen ismeretlen volt.

A különféle ideológiákat képviselő adók és lapok kiegyenlítik egymást Magyarországon. Az már csak magától értetődik, hogy a Fidesz-kormány szeretne rendet tartani a média világában, mint ahogy ezt teszik a legtöbb nyugati országban, Nagy-Britanniában épp most folyik vita a sajtót érintő szigorítások, korlátozások központi tervezetéről. Amit idehaza a balliberális oldal szeretne elérni a média ügyében, kivitelezhetetlen. Nem áll vissza 1990-es nyomasztó médiafölénye. Nem nézné el ezt a „kétharmados” ország közvéleménye sem. Mert az ellenzéki hang nem zavar senkit sem. De az ellenséges, az igen.

(Magyar Hírlap, 2013. május 3.)