fidesz.hu fõoldal
DK-kultúrpolitika
2013. május 7., 09:19

Pilhál György: Gyurcsány Ferenc pártja azon kormánypárti javaslat miatt aggódik, amely kötelezővé tenné a Terror Háza Múzeum iskolai látogatását. Felháborító - kapkodnak levegő után közleményükben (...) Vigyázni kell a gyermekeinket érő külső hatásokkal, ellenkező esetben az ember csak magyarázkodhat szegényeknek, mi az a sok képi szörnyűség, amelyet odabent láttak erőszakről, diktatúráról, magukból kivetkőzött hatóságokról, rendőrökről - miközben semmi gyakorlati tapasztalatuk nincsen. (...) Mennyivel életszerűbb volt az egész a Gyurcsány-kabinet alatt, amikor a történelem iránt érdeklődő fiatal egyszerűen csak kiment az utcára 2006. október 23-án, ahol aztán minden további nélkül elverték az ismeretterjesztő rendőrök, esetleg el is vitték egy zárthelyi dolgozatírásra. Mennyivel maradandóbb egy ilyen élmény, mint egy szimpla, száraz tárlatlátogatás, sugallja a DK-közlemény. Nem véletlen, hogy Gyurcsány nem erőltette a Terror Háza Múzeum látogatását.

(Magyar Nemzet, 2013. május 7.)