Sportfesztivált rendeztek Zuglóban
2013. május 26., 10:38
Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével rendezték meg a zuglói sportfesztivált, ahol 10 órától 17 óráig sportprogramok, futóversenyek, tánc és zumba bemutatók, ugrálóvár, parkröplabda, kerékpár ügyességi verseny és sok más meglepetés, várta az érdeklődőket - közölte szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az államtitkár megnyitójában ismételten hangsúlyozta a sporttevékenység és a szabadidő hasznos eltöltésének fontosságát, majd Papcsák Ferenccel, Zugló polgármesterével együtt elindította a futamokat. A 400 méteres futáson a kicsik és a gyengén látók, a 2013 méteres futamon a kerületi iskolások, míg 5000 méteren az amatőr és profi felnőtt korosztály képviselői állhattak a rajtvonalhoz.

A nagyszínpadon a modern táncok, a hip-hop és a rock&roll képviselői is felléptek, de emellett bábcsoport, görkorcsolya és bűvészprodukció szórakoztatta a nagyérdeműt. Délután a sportos életvitel kedvelői a nordic-walking, a vívás, a labdarúgás és a fitness kiválóságaitól leshették el, miért érdemes az általuk kedvelt sportágnak hódolni.

Az eseményen az államtitkár mellett részt vett Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is. A rendezvényen a legkiválóbb eredményeket elérőknek a többszörös paralimpiai bajnok, olimpiai érmes sportember díjakat adott át és pódiumbeszélgetés keretében kérdésekre is válaszolt.

(MTI/OS-fidesz.hu)