95 ezer forintot takaríthat meg egy család a rezsicsökkentéssel
2013. május 27., 08:45
Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a nyár folyamán megvizsgálják a temetkezési költségek jelentős csökkentésének a lehetőségét, illetve október 15-ére, a fűtési szezonra újabb lakossági energiaár-csökkentés várható.

Németh kifejtette: júliustól véglegesen már kilenc terület lesz, ahol csökkennek a költségek. Januártól csökkent a gáz, a villany és a távfűtés ára, míg júliustól átlagosan 10 százalékkal csökken a víz, a csatorna, a szennyvízszippantás, a szemétszállítás, a kéményseprés és a PB-gázpalackok ára.

Októbertől újabb csökkentés jöhet

A képviselő arról is beszélt, hogy reálisnak tartja a 30 százalékos energiaár-csökkentést, de nemcsak ő, hanem Németh Lászlóné fejlesztési miniszter is, aki komoly háttérszámítások alapján jelentette ezt be. Németh Szilárd kitért arra, hogy október közepétől minimum 10 százalékot kell csökkennie az energiaáraknak, de megvizsgálják, hogy a 10-20 százalék közötti csökkenéshez milyen beavatkozások szükségesek.

Németh Szilárd több számításra hivatkozva azt nyilatkozta az M1 reggeli műsorában: ha megtörténik a júliusi és a tervezett októberi rezsicsökkentés, akkor egy átlagos család a rezsicsökkentésnek köszönhetően évi 95 ezer forintot takaríthat meg.

(hirado.hu)