"Mások házát államosítani csak a baloldalnak jut eszébe"
2013. június 3., 17:39
A Fidesz-frakció hétfői közleményében arra kéri az ellenzéket, fejezze be a hisztériakeltést és a kisajátításról szóló törvénymódosítási javaslat szándékos félremagyarázását.

Senki senkinek a lakóházát nem kívánja elvenni - jegyzik meg, hangsúlyozva, hogy mások házának az államosítása csak a baloldalnak jut eszébe. A kisajátítási eljárás évtizedek óta létező kivételes eljárás, amikor közérdekből, zömében állami vagy önkormányzati ingatlant kártalanítás fejében az állam megvásárol - emlékeztetnek.

A most benyújtott törvényjavaslat sem változtat ezen - mutatnak rá. Az elmúlt években több alkalommal is előfordult ugyanakkor – mint ahogy az a Kossuth tér felújításakor az MTEFSZ székház esetében is megtörtént –, hogy fontos beruházások során a zavaros tulajdonosi háttér miatt jelentős csúszás következett be, amely súlyos károkat okozott az államnak és így a magyar adófizetőknek - fűzik hozzá. A javaslat csupán az ilyen esetekre kíván megoldási lehetőséget nyújtani - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)