Folyamatosan zajlanak az árvíz elleni védekezési munkálatok a fővárosban
2013. június 6., 11:12
Az elmúlt 24 órában a Főváros kiemelt helyszínein továbbra is folyamatosan és tervszerűen zajlanak az árvíz elleni védekezési munkálatok - tájékoztatott Budapest védelmi bizottsága, csütörtökön.

A védmű készültsége a Római parton 60 százalékos, a Margitszigeten a homokzsákokból épített töltés hossza 4000 méter, magassága változó. A gátak építése során 30700 homokzsákot, 2000 köbméter homokot és 12093 négyzetméter fóliát használtak fel. A helyszínen 2 homlokrakodó 15 billencs és 7 bobcat dolgozott.

A Margitszigeten és a Római parton a védekezésben 447 fő vett részt, melyből 237 fő hivatásos (katasztrófavédelem, katonaság és a rendőrség állományából) 110 fő önkéntes tűzoltó és polgárőr. Gondoskodtak a mentésben résztvevők ellátásáról részükre 550 darab szendvicset, 600 darab buktát és lángost, 100 kg kenyeret és 2016 üveg ásványvizet osztottak szét.

Június 5-én a Népsziget IV. kerületi részéről 40 főt kellett kitelepíteni és 72 háziállat elhelyezéséről kellett gondoskodni. A Népsziget XIII. kerületi részéről 94 főnek kellett elhagyni otthonát.

(fidesz.hu)