ÁAK: az autópályák nincsenek veszélyben
2013. június 6., 15:02
Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. által kezelt autópályák és autóutak a magyarországi folyószakaszok áradásai miatt nincsenek veszélyben, de a biztonság érdekében fokozottan ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett területeket - közölte a társaság csütörtökön.

Mint írták, a magyarországi gyorsforgalmi utak biztonságosak, és mindenhol jól járhatók. Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről az ország egész területéről helyi tarifával hívható 06-40-40-50-60-as kék-számon, az autópályás weboldalon (www.autopalya.hu) lehet informálódni, továbbá az SMS-alapú információszolgáltatás és az autópályákon telepített VJT-kijelzők (változtatható jelzésképű tábla) is segítenek a tájékozódásban.

Kifejtették, a Duna áradása miatt a védelmi bizottság több országos főutat is lezárt, és a forgalmat a közeli gyorsforgalmi útra terelik. A lezárások miatt egyes autópálya-szakaszok - az M1-es autópálya 85-107 kilométeres, az M2 autóút gödi és a Vác észak csomópontjai közötti szakasza - díjmentesen használhatók. Az ÁAK Zrt. közleményében arra is kitért, hogy a napi feladatok ellátása mellett jelenleg a társaság negyven munkatársa az árvízi védekezésben is részt vesz a gátakon.

(MTI-fidesz.hu)