Csak halaszthatatlan ügyben menjenek a Szigetközbe!
2013. június 6., 15:38
Csak halaszthatatlan ügyben menjenek az emberek a Szigetközbe - kérte Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott csütörtök délután az MTI-nek nyilatkozva.

Mint mondta, az indokolatlan forgalom egyaránt gátolja a védekezésben részt vevők és munkába vagy onnan hazafelé tartó helyiek mozgását. Az egész Szigetközben súlyos a helyzet, de folyamatos a védekezés, hogy tartani tudják a gátakat. A legkritikusabb a helyzet Győrújfaluban. Itt 200 katonával - köztük búváregységgel - és 100 hivatásos tűzoltóval erősítik meg a mintegy 300 tagú védekező csapatot - jelezte. A kormánymegbízott tájékoztatása szerint nemsokára e szakaszra érkezik két olyan lánctalpas rakodó, amellyel a jelenleginél jóval gyorsabban tudják a megtöltött homokzsákokat a töltésre vinni. "Minden esély megvan arra, hogy eredményes lesz a védekezés" - fogalmazott Széles Sándor, hozzátéve, "egyetlen centiméter területet sem adunk fel".

(MTI-fidesz.hu)