FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
OMIT: Tervszerűen zajlik a védekezés
Folyamatosan, tervszerűen zajlik a védekezés - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szombat reggel az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 8., 09:22

Közleményükben emlékeztettek: Orbán Viktor miniszterelnök június 4-én délben veszélyhelyzetet hirdetett ki a Duna áradása miatt az érintett térségekre. Hozzátették: a védekezés eredményessége érdekében a helyi lakosság és a közvetlenül nem érintett települések polgárai és civil szervezetei a vízügyi szakemberek irányításával ütemezetten végzik a szükséges feladatokat.

Az OMIT szerint a következő napokban várhatóan lesznek még elzárt, megközelíthetetlen települések. A védekezés irányítói erre is felkészültek, ezeknek az ellátását időben megszervezték - tették hozzá.

Az OMIT felidézte: eddig 20 helyen hozott létre központi homokzsáktöltő telepeket, amelyek a védekezésben résztvevőknek jelentenek újabb tartalékot. Ezeknek a tartalékhelyeknek a célja az, hogy az állam által finanszírozott homokzsákok a tetőzés folyamán, hirtelen igény esetén is azonnal eljussanak az állami védvonalakra, az önkormányzatokhoz, illetve a lakossághoz - írták. Az önkormányzati védelmi feladatok ellátását az OMIT által kirendelt szakemberek segítik - fűzték hozzá.