Az agráriumban most következik be a rendszerváltozás
2013. június 10., 08:13
A bankrendszer átalakításának elmaradását nagy adósságnak tartja Lá­zár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A Magyar Hírlapnak adott interjúban kifejtette, ha jelentős magyar tulajdonrész lenne a hazai bankokban, akkor a magyar bankhálózat nem állította volna le a hitelkihelyezést.

A politikus kifejtette, az új földtörvény meg fogja akadályozni, hogy külföldiek és spekulánsok Magyarországon földhöz jussanak. Hangsúlyozta, az agráriumban a földbirtokszerkezet megváltoztatásával most következik be a rendszerváltozás, az állam a közösségi tulajdont, kétszázezer hektárnyi területet újraoszt földhaszonbérlet keretében. Hozzátette, míg eddig mindebből kevesen részesültek, ezután sokan fognak. Lázár János arról is beszélt, a jövő évi választások tétje, hogy a baloldal a 2010 előtti válságos időszakot kívánja restaurálni, a Fidesz viszont folytatná az ország három éve megkezdett újjászervezését. A Fidesznek egyértelmű ajánlata van arra, hogy kire lehet az ország ügyeit rábízni, a baloldalon viszont „nincs meg sem az ember, sem az alázat, sem a gondolat”. Arról, hogy vállalná-e a Fidesz alelnöki pozícióját, azt mondta, megvan benne az ambíció arra, hogy az országos politikában is képviselni tudja a választóit és a saját elveit, ám az alelnöki pozícióról a Fidesz politikai közössége fog döntést hozni.

(magyarhirlap.hu)