FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Újabb egy centit apadt a Duna a fővárosnál
Tovább apad a Duna Budapestnél, a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság hétfő reggel 8 órakor mért értékei szerint a folyó 888 centiméter - egy centivel alacsonyabb a reggel hét órakor mért szintnél - a fővárosban.
Létrehozva: 2013. június 10., 08:53 | Utoljára frissítve: 2013. június 10., 08:54

A Duna vízállása a vasárnap esti, 891 centiméteres tetőzés óta 3 centimétert csökkent a fővárosnál. Nagymaroson a tetőzéskor mért 748 centiméterről reggelre 6-7 centimétert csökkent a vízszint - tájékoztatta a polgármester az MTI-t. A főigazgatóság adatai szerint Esztergomnál 10 centimétert apadt a folyó az éjféli adatokhoz képest, Komáromnál pedig 816-ról 796 centiméterre csökkent a vízszint. Leggyorsabban továbbra is Nagybajcsnál apad a Duna: nyolc óra alatt 809 centiméterről 771-re csökkent a vízállás. Az Országos Műszak Irányító Törzs hétfő reggeli adatai szerint jelenleg 807,4 kilométernyi töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon, ebből 191,2 kilométeren rendkívüli védekezés van.