FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Stabilak a budapesti védművek
A budapesti védművek stabilak, jól bírják a terhelést, hibáról, megrongálódásról nincs információ - közölte a fővárosi védelmi bizottság operatív törzse keddre virradó éjjel az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 11., 08:20

A tájékoztatás szerint folytatódik a lassú apadás, 24 óra alatt húsz centiméterrel csökkent a Duna vízszintje, de még mindig 11 centiméterrel haladja meg az eddigi rekordot, a 2006-os vízszintet. A fővárosban 1 millió 455 ezer homokzsákot, 12 ezer köbméter homokot építettek be a védművekbe és 18 szivattyú működik. Jelenleg 826-an vesznek részt a védelmi munkákban, köztük hivatásosok és önkéntesek is.

Budapesten jelenleg hat helyszínen folyik védekezés, Pünkösdfürdőnél ellennyomó medencéket építettek, a Királyok útjánál és az Aranyhegyi patak Szentendrei úti szakaszán a buzgárokra kell kiemelten figyelni. A Dagály fürdőnél a késő esti órákban is sokan dolgoztak a gát megerősítésén, a Rév utcánál pedig végeztek a védművek kiépítésével. A Bem rakparton állandó figyelőszolgálat ellenőrzi a gátak állapotát és a csatornákban lévő víz mennyiségét. A térségben a hétfő délutáni esőzés nem okozott problémát.

A Margitszigeten továbbra is nagy erőkkel folyik a védekezés, állandó figyelőszolgálat működik, a sziget belsejét is folyamatosan ellenőrzik, mert az esetleges buzgároknál ellennyomó medencéket kell építeni. A védekezésben hétfő éjjel óta csak hivatásosok vehetnek részt, akiknek kötelező a mentőmellény viselése - tájékoztatott az operatív törzs.