FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Lassú marad az apadás Győr megyében
Továbbra is lassú apadásra kell számítani Győr-Moson-Sopronban - áll a megyei védelmi bizottság kedd reggeli összegzésében.
Létrehozva: 2013. június 11., 08:35

A Duna menti és a Mosoni-Duna bal parti belvízvédelmi szakaszon másodfokú a készültség, a Rábca menti belvízvédelmi szakaszon elsőfokúról szintén másodfokúra emelték. Az elmúlt napon elöntött terület nagysága 4049 hektár volt. Győrújfalun továbbra is töltéserősítést, bordázást végeztek. Koroncón a híd alól távolították el az uszadékot, valamint egy helyen bordás kitámasztást alakítottak ki. Dunaszentpálon stabil a helyzet, figyelték és elhárították a buzgárokat. Zsejkepusztán a földtöltés a magasításoknál néhány részen átázott, de a szivárgásokat megszüntették. Az árhullám délre vonulásával a Duna felső részére mozgósított tűzoltók is útnak indulnak Győr-Moson-Sopron megyéből, és Bács-Kiskun, valamint Fejér megyében folytatják az árvíz ellen védekezést. Az önkéntesek segítségére az árvíz levonulása után is szükség lesz a megyében, mégpedig a homokzsákok ürítése, összegyűjtése során - emelték ki.