FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Dunaföldvárnál és Paksnál tetőzik a Duna
Dunaföldváron hajnali 4 óra óta, Paksnál 7 óra óta változatlan a Duna vízállása, az ettől északra lévő mérőállomások szerint mindenütt apad a folyó az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb, délelőtt 10 órás adatai szerint.
Létrehozva: 2013. június 11., 08:36 | Utoljára frissítve: 2013. június 11., 10:25

Nagybajcsnál a reggel 7 órakor mért értékhez képest 16 centimétert csökkent a vízszint, amely így 655 centiméter. Komáromnál 713 centimétert mértek, ami 11 centiméteres csökkenést jelent az elmúlt három órában. Esztergomnál 731 centiméter a vízállás, ott reggel 739 centiméter volt.

Nagymarosnál a reggeli 699 centiméterről 693 centiméterre csökkent, Budapesten pedig 6 centimétert apadt a víz, jelenleg 853 centiméter a vízszint. Apad a Duna Adonynál is, az elmúlt három órában 3 centimétert csökkent a vízszint, jelenleg 758 centiméter a vízállás. A tassi mérőállomáson 903 centiméter a vízszint, ami 2 centivel kevesebb a reggelinél.

Dunaföldváron hajnali 4 óra óta tart a tetőzés, a vízszint változatlanul 721 centiméter. A paksi mérőállomásnál 7 óra óta tetőzik a folyó, továbbra is 891 centimétert mérnek. Tovább nő a vízállás ugyanakkor Bajánál, ahol a reggeli 972 centiméterről 975 centiméterre emelkedett a víz.