FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Megérkezett Győrújfalura a hazatérők első csoportja
Percekkel a kitelepítés délután két órai befejeződése után már vagy tucatnyi helyi érkezett meg a szigetközi Győrújfalura - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
Létrehozva: 2013. június 11., 15:22 | Utoljára frissítve: 2013. június 11., 15:25

Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott a település polgármesteri hivatala előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hősies, nagyon kemény küzdelem volt a gáton, s ennek eredménye, hogy a megyei védelmi bizottság és az önkormányzat meghozta a visszatérést lehetővé tevő döntést.
   
Sallai Péter ezredes, a katasztrófavédelem megyei igazgatója azt hangsúlyozta, hogy ugyanolyan szervezett lesz a visszatelepítés, mint péntek este a kitelepítés volt. Percekkel később megérkezett az a busz, amely a győrújbaráti sportcsarnokból az ott elhelyezett tucatnyi győrújfaluit hozta haza.
   
Németh József, a regionális vízügyi igazgatóság vezetője arról beszélt: a tetőzéshez képest Győrben már két métert apadt a Mosoni-Duna szintje, jelentősen csökkent a gátak terhelése, szinte nincsenek már olyan árvízi jelenségek, amelyek ellen küzdeniük kellene.
   
Kovács Ferenc ezredes, a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, aki a gáton dolgozó katonákat irányította az elmúlt napokban, elmondta, hétfőn este megkezdődött a korábban a faluban védekező katonák áthelyezése a Duna alsó szakaszára. Egy 400 fős egység még az utómunkákat végzi várhatóan csütörtök estig.
   
Kara Ákos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az eseményen köszönetet mondott mindazoknak, akik a sikeres árvízi védekezésért dolgoztak. "Közösen elvégzett nagyon-nagy munka volt, ami jól összekovácsolja a közösséget" - fogalmazott.
   
Nagy Imre Attila, Győrújfalu független polgármestere azt hangsúlyozta, a sikerhez szükség volt úgy a helyiek, mint a máshonnan érkezett önkéntesek és a hivatásosok támogatására, akaratára, szeretetére is.