FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Az önkéntes tűzoltók visszatérnek állomáshelyükre
Az árvízvédelemben töltött egy heti munka után az önkéntes tűzoltók visszatérnek állomáshelyükre - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke csütörtökön az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 13., 10:14

Dobson Tibor elmondta, hogy a 3500 önkéntes tűzoltó ezután saját településén lát el feladatokat, ha szükségessé válik. Az önkéntesek 50 ezer órát dolgoztak a gátakon, és motorcsónakokkal, szivattyúkkal is segítették a munkát.

A szövetség elnöke szólt arról, hogy az árvíz elleni védekezésben 150 önkéntes tűzoltó egyesület vett részt, köztük volt a kárpátaljai Dercen és az erdélyi Székelykeresztúr csapata is. A derceniek a korábbi ukrajnai áradások során nyújtott magyar segítséget viszonozták a tahitótfalui gátakon, a szintén nyolctagú székelykeresztúri, Villám nevű csapat ugyancsak ott segédkezett.

Dobson Tibor megjegyezte, hogy az árvízvédelemből részt vállaló önkéntes tűzoltók között voltak olyanok is, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát.