FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Újabb lakók költözhettek vissza Horányba
Folyamatosan költöznek vissza otthonaikba azok az emberek, akiket egy vízbetörés miatt vasárnap kitelepítettek Szigetmonostor horányi részéből - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. június 13., 10:15

Spitz Alexandra emlékeztetett rá: a kitelepítésre vasárnap délután azért került sor, mert a község Szentendre felé eső oldalán egy magas parton átbukott a Duna, utat törve a lakott részek felé. Többen már a veszélyhelyzet előtt kiköltöztek a Horánygyöngye utca, a Vadvirág utca, a Nagyduna sor és a Nefelejcs utca által határolt területről, majd szervezett formában 162 embert telepítettek ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) 250 tagjának és másoknak a közreműködésével.

A kitelepítéskor regisztráltak többségét rokonok, ismerősök fogadták be, 35 lakót a szigetmonostori Zöld Sziget általános iskolában helyeztek el, míg három idős ember átmenetileg egy leányfalui szociális otthonba került - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat folyamatosan értesíti a lakhatóvá vált ingatlanok tulajdonosait arról, hogy visszaköltözhetnek.