Megélhetést és biztonságot hoz a program
2013. június 13., 15:32
A patikusoknak megélhetést, a betegeknek biztonságot hoz a program - írta közleményében Bene Ildikó, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának alelnöke.

A   patikai   hitelprogram   elindítása   segít  a  gyógyszerágazat  talpra állításában,  és  abban,  hogy  a  gyógyszertárak  a magyar patikusok kezébe kerülhessenek.  A  gyógyszerészeknek  ez  megélhetést, a betegeknek pedig a gyógyszerellátás  biztonságát nyújtja, hiszen szakemberek kezébe kerülnek a gyógyszertárak.

A  Fidesz,  ahogy  vállalta,  teljesítette: véget vetett a Gyurcsány-Bajnai-kormányok    szélsőséges   liberalizációs   politikájának, amelynek  a  patikák  is  áldozatul  estek,  és  amely  veszélybe sodorta a patikusok   munkáját,   a   betegek   biztonságát   és   a   vidéken   élők gyógyszerellátását.   A   mostani  hitelprogram  hozzájárul  a  hivatásukat gyakorlók  anyagi  biztonságának  erősítéséhez,  és ezen keresztül a patikai szolgáltatások minőségének javulásához.

(Fidesz-frakció)