FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
A Baján védekezőket segítik a szeretetszolgálatok
Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete tiszítószert oszt pénteken Baján, Bátán és Mohácson, a Máltai Szeretetszolgálat a Baján védekező egységeket látja el enni- és innivalóval.
Létrehozva: 2013. június 13., 18:04

Tisztítószerekből álló adományt oszt pénteken Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete Baján, Bátán és Mohácson. Az áradás elvonultával a humanitárius szervezet számos helyen kapcsolódik be a takarítási és helyreállítási munkálatokba - közölte a karitatív szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A katasztrófavédelem jelzései alapján a Karitász továbbra is eszközökkel segíti a védekezést, emellett a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkéntesei és helyi csoportjai a katasztrófavédelem, a honvédség, a tűzoltóság és a civil önkéntesek ellátását biztosítják. A gátakon dolgozókat meleg vacsorával, napközben szendvicsekkel, forró kávéval és teával kínálják, emellett minden nap friss gyümölcsöt és édességet osztanak.

A Máltai Szeretetszolgálat a Baján védekező egységeket szendvicsekkel, teával, ásványvízzel és kávéval látja el. A Petőfi-szigeten egy hatalmas sátorban saját bázist alakítottak ki, ahol az ellátáshoz szükséges készleteket is elhelyezték. A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint a hozzájuk beérkezett adományok összértéke eléri a 28 millió forintot, a számlán hat nap alatt mintegy 3 millió forint gyűlt össze. A humanitárius szervezet több mint harminc településen nyújtott segítséget az árvíz által sújtott területeken: csaknem 450 munkatársa és több mint háromezer önkéntese rész vett az árvízi védekezésben, a munkálatokban résztvevők ellátásában, a kialakított befogadó helyek üzemeltetésében, a kitelepített lakosság élelmezésében, egyes pontokon elsősegélynyújtó ügyeletet is elláttak.