FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Teherautónyi adomány a soproni kórháztól
Két nap alatt egy teljes teherautónyi adományt gyűjtöttek össze a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet dolgozói a Nemzeti Összefogás programhoz csatlakozva, az árvízkárosultak megsegítésére.
Létrehozva: 2013. június 14., 09:39

A Dunán levonuló történelmi árhullám utómunkálatai a napokban kezdődtek Győr-Moson-Sopron megyében. Az árvíz sújtotta településeken jelenleg a nyúlgátak bontása, a homokzsákok elszállítása, a hordalék eltakarítása és a lakóterületek fertőtlenítése folyik. Adománygyűjtő pontok nyíltak, ahol a helyreállításokat segítő felajánlásokat várnak.

A Soproni Gyógyközpont erre az igényre reagálva adománygyűjtő akciót szervezett dolgozói körében. A Magyar Vöröskereszt felhívása - az idő rövidsége ellenére – sokakat mozgósított. Két nap alatt egy teherautónyi adomány gyűlt össze. A tartós élelmiszerekből, fertőtlenítőszerekből álló küldemény Mecsér, Gönyű és Győrújfalu települések lakóihoz került.

Dr. Molnár Ágnes, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet főigazgatója köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak a gyors és hatékony összefogásért: „a Soproni Gyógyközpont dolgozói emberségből jelesre vizsgáztak. Jó érzés látni, hogy nemcsak napi szinten, a betegellátás terén, hanem az ilyen helyzetekben is megvalósul az egymásra figyelés és a segítő szándék”.