FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
Hétvégére több bontás és a fertőtlenítés is befejeződik a fővárosban
A mintegy másfél millió homokzsák kétharmadát már elszállították a budapesti Duna-partokról, és hétvégére végeznek a fertőtlenítéssel is - jelentette be Pesti Imre budapesti kormánymegbízott keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az árvíz sújtotta területen nem volt járványos megbetegedés.
Létrehozva: 2013. június 18., 15:16

A kormánymegbízott a Népszigeten arról beszélt, hogy a még lezárt területen két-három hektáron fél-egyméteres víz áll, amelyet tizenegy szivattyúval szivattyúznak a katasztrófavédelem munkatársai. A Római-parton két kilométer hosszú, gátat erősítő földtámaszt kell elszállítani, ezen a fővárosi önkormányzat megbízásából három munkagéppel dolgoznak. Pesti Imre jelezte: arra kéri a főpolgármestert, hogy gyorsítsa meg a folyamatot, hogy lehetőség legyen hétvége előtt átadni a Nánási utat és a Királyok útját.

Intenzíven dolgoznak a Margitszigeten - mondta a kormánymegbízott, hozzátéve, hogy a fertőtlenítés és a vízminták vizsgálata még tart. Megerősítette a korábban elmondottakat, hogy szerdától meg lehet közelíteni az Árpád-híd felől a Danubius Hotelt és közvetlen környezetét. Pesti Imre arról is beszámolt, hogy a XXII. kerületben kilencven százalékban végeztek a fertőtlenítéssel, a XIII. és a IV. kerületben pedig félkész a folyamat, hétvégéig befejezik.

Földi és légi szúnyogirtás is várható a napokban, a méhekre való tekintettel este tíz óra után. Hétfőn a XXI. és a XXII. kerületben elvégezték a földi permetezést, kedden a III. kerületben dolgoznak, szerdán a XIII.-ban és a IV.-ben, csütörtökön a IX., a XX. és a XXIII. kerületben, pénteken pedig a Népligetben és a Városligetben. Légi irtás elsősorban az ártérben és a hullámtérben lesz péntek kora este - ismertette a kormánymegbízott. Pesti Imre kitért arra is, hogy folyamatos a homok és a zsákok elszállítása, a mintegy másfél millió felhasznált zsák kétharmadát már elvitték a partoktól. A következő egy-két napban ezzel is végeznek - tette hozzá.

Palotai Zsolt Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a Népszigeten napi 24 órában szivattyúznak, a Margitszigeten a bontást koordinálják, és a Római-parton is részt vesznek a munkálatokban. Hétfőn befejezték a Római-parti magánlakások és egyéb területek szivattyúzását is - ismertette.