FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
1,2 milliárdos kormányzati támogatást kap Dunaújváros
Mintegy 1,2 milliárd Forint kormányzati támogatást nyert el Dunaújváros a Római városrész szociális célú városrehabilitációjára. Az erről szóló támogatási szerződést Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója írta alá csütörtökön.
Létrehozva: 2013. június 21., 15:59 | Utoljára frissítve: 2013. június 21., 16:00

A támogatásból a nyertes pályázat szerint 400 millió Forintot a városrész közterületei, parkjai és játszóterei rendbehozatalára, gyalogos sétány kialakítására és utcaburkolatok felújítására, valamint csatornázásra szeretnének felhasználni.  További 112,5 millió forintot fordít Dunaújváros a Pajtás óvoda külső-belső felújítására és kertjének modernizálására.

A városrehabilitációs projekt keretei között megvalósulhat a város egyik legsűrűbben lakott részének tömbfelújítása és a házak energiatakarékos szigetelése, ami 756 családot érint. Mint elhangzott: a városrészen ezek a munkálatok valószínűleg soha nem valósulhattak volna meg a 100%-os, önrészt nem igénylő kormányzati támogatás nélkül.

„Ettől a fejlesztéstől nem csupán az élettér javulását és a közösségi használatú terek felújítását várhatjuk. Céljaink között szerepel a lakosság életfeltételeinek javítása és a helyi foglalkoztatás bővítése is” – mondta Cserna Gábor polgármester.