FIDESZ.HU > Hírek > Árvízi védekezés Nyomtatás
Ablak bezárása
A Karitász önkéntesei is segítik az árvízi helyreállítást
Az árvízkárok felmérésében és a helyreállítási munkákban vesznek részt a Katolikus Karitász önkéntesei Mohácson, a Szigetközben és Baja-Dunafürdő területén.
Létrehozva: 2013. július 2., 13:52 | Utoljára frissítve: 2013. július 2., 15:00

Baja-Dunafürdő területén összesen 46 lakóházat károsított az árvíz, a kárfelmérést teljes egészében a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Karitász végzi. A területen a jövő héten kezdődik a takarítás, amelyet magasnyomású mosókkal végeznek az önkéntesek. Ezt követően indulnak a helyreállítási munkák, egyebek mellett vakolás, villanyszerelés, burkolatcserék és nyílászárók javítása, illetve a bútorok pótlása.

A Szigetközben többek között Véneken, Kisbajcson, Mecséren, Dunaszegen és Koppánymonostoron vesznek részt a helyreállításban. Mohácson hétfő óta 26 kárpátaljai önkéntes végzi mintegy 2,5 kilométeres szakaszon a töltés melletti sétány takarítását: a virágos részek földcseréjét, gazolását, a padok, lámpaoszlopok és szemetesek csiszolását, festését - közölte a humanitárius szervezet kedden az MTI-vel.

Szerdán délután Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója is ellátogat Mohácsra, és több település vezetőségével egyeztetik a további feladatokat és azok ütemezését.