ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az európai baloldal elfogadta pártdiktátumát Magyarországgal szemben

Az EP mai plenáris ülésén a szocialista, liberális, zöld és kommunista képviselők megszavazták Magyarországgal szembeni pártdiktátumukat, a Tavares-jelentést. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja, hogy az EP baloldali többsége, pártpolitikai okokból diktátumokat támaszt a magyar Országgyűlés számára. Ez az eljárás szembe megy az Európai Unió Szerződésével. A szavazás mai eredménye ugyanakkor világosan bizonyítja: az európai baloldal nem rendelkezik a szükséges többséggel a 7-es cikk Magyarországgal szembeni elindításához.
Létrehozva: 2013. július 3., 15:06
nyomtat küld

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja teljes egészében elfogadhatatlannak tartja a jelentést, mind annak hazugságokon, tévedéseken és csúsztatásokon alapuló megállapításait, mind annak sértő stílusát. A dokumentum olyan elemeket kér számon a magyar Országgyűlésen, amit más országoktól az Európai Parlament nem követel meg. A képviselőcsoport elutasítja a Magyarországgal szembeni igazságtalan eljárást és a vele szemben alkalmazott kettős mércét.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja, hogy a jelentés megkísérli átvenni a magyar polgárok által választott Országgyűlés szerepét, és közvetlenül kíván beavatkozni magyar közjogi és politikai kérdésekbe. Ez az eljárás szembe megy az Európai Unió Szerződésével.

A szavazás mai eredménye ugyanakkor világosan bizonyítja: az európai baloldal nem rendelkezik a szükséges többséggel a 7-es cikk Magyarországgal szembeni elindításához. A liberálisok erre irányuló javaslatát ugyanis az EP nagy többséggel leszavazta.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is köszönetét nyilvánítja a néppárti frakciónak, amely, ahogy a tegnapi vita során, a mai szavazáson is kiállt Magyarország és a magyar polgárok mellett. Felszólalásaikkal és a mai szavazás során bizonyították: Európa nem egyenlő az európai baloldal hazug, elfogult és a magyar polgárok méltóságát súlyosan sértő pártdiktátumaival.

A Tavares-jelentésnek sem jogi, sem költségvetési, sem gazdasági következménye nincs Magyarország számára.

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések