ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tavares-jelentés: a néppárti frakció elutasítja a kettős mércét

"Az európai néppárti képviselőcsoport a mai napon a Tavares-jelentés ellen szavazott. A dokumentum az európai baloldali pártok kívánságlistája, akik a saját politikai programjukat akarják Magyarországra erőltetni. Az Európai Parlament nem viselkedhet bíróságként és nem írhatja elő az embereknek, miként éljenek" - mondta Manfred Weber, a néppárt képviselőcsoport alelnöke.
Létrehozva: 2013. július 3., 18:04 | Utoljára frissítve: 2013. július 3., 18:06
nyomtat küld

"Az uniós szerződések őreként az Európai Bizottság rendelkezik megfelelő hatáskörrel ahhoz, hogy objektív módon értékelje a tagállami törvények és az uniós jog összhangját. A néppárti képviselőcsoport támogatja az Európai Bizottság megállapításait és üdvözli, hogy a magyar kormány teljesíti a Bizottság kéréseit, mint ahogy azt José Manuel Barroso tegnap megerősítette" - tette hozzá Manfred Weber.

"A mai napon a baloldali frakciók által elfogadott Tavares-jelentés azonban messze túllépi az Európai Parlament hatáskörét. Az Európai Parlamentnek nincs joga arra, hogy beavatkozzon olyan, kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó ügyekbe, mint a házasság intézményének védelme és a keresztény gyökerekre való utalás az alkotmányban. Teljesen elfogadhatatlan és minden jogi alapot nélkülöz a Magyar Országgyűlésnek címzett több tucat jogalkotási ajánlás és egy olyan monitoring eljárás bevezetése, amely ezen javaslatok végrehajtását kíséri figyelemmel. Az Európai Parlament semmiképpen nem válhat "Nagy Testvérré" - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának alelnöke.

"A néppárti képviselőcsoport elutasítja az európai szocialisták által alkalmazott kettős mércét. A szocialisták ugyanis becsukják a szemüket akkor, amikor az általuk kormányzott tagállamok, mint például Románia és Bulgária, egyértelműen megsértik az európai értékeket. Ez is megerősíti azt a tényt, hogy a néppárti kormányok lejáratására irányuló folyamatos támadások megalapozatlanok és politikai indíttatásúak" - emelte ki Manfred Weber.

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések