ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Ez a program hidat jelent"

Július első két hetében került megrendezésre a Fiatalok Határok Nélkül - 20. Magyarságismereti Mozgótábor. A budapesti zárónapok rendezvényein részt vett Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő, aki a szervezők 20 év alatt kifejtett munkáját méltatta, hangsúlyozva az önkéntesség és a határokon átnyúló összefogás példaértékét, melynek köszönhetően 2500 határon túli fiatal ismerkedhetett meg egymással és Magyarország értékeivel.
Létrehozva: 2013. július 12., 12:29 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 21., 11:51
nyomtat küld

20. alkalommal került megrendezésre a Fiatalok Határok Nélkül - Magyarságismereti Mozgótábor című program, melynek keretében minden évben 135 határon túli középiskolás látogat el Magyarországra. A 16 napos program alatt a résztvevők megismerik Magyarország legfőbb történelmi emlékhelyeit, természeti és kulturális értékeit, emellett pedig előadásokon, csapatépítő tréningeken vesznek részt. A tábor lehetőséget teremt a legtehetségesebb határon túli középiskolások számára megismerkedni egymással, megerősödni magyarságtudatukban és rávilágít a felelősségteljes szerepvállalás fontosságára, miután hazatérnek saját közösségeikbe. A fiatalok közül, akik gyakran szórvány közösségekből érkeznek vagy nehéz anyagi körülmények között élnek, sokan először járnak Magyarországon. A program európai szintű példaértékét 2008-ban az első Ifjúsági Károly-díjjal ismerte el az Európai Parlament.

Gál Kinga a mai napon az Országházban köszöntötte a program szervezőit és résztvevőit. A fideszes EP-képviselő beszédében kiemelte: "Ez a program hidat jelent a diaszpórában élő, a magyarországi, valamint a határon túli magyarság között. Kanadai magyarok kezdeményezésére indult, akik máig adományokból teremtik elő a tábor fedezetét. Mára már a tábor vezetői és szervezői közül sokan maguk is egykori táborosok, akik a gyakorlatban mutatnak példát a fiatalabb generációknak az önkéntesség fontosságáról, mint ahogy ezt ők is a táborban tanulták meg annak idején".

A tábor 20 éve alatt több mint 2500 diák élhetett ezzel az egyszeri lehetőséggel, sokan közülük mára sikeres szakemberek, akiknek saját bevallásuk szerint meghatározó élmény volt a tábor. "Úgy gondolom, hogy ez az egész Kárpát-medencét átszövő élő hálózat hozzájárul a határon túli magyar közösségek életben tartásához, gazdagításához és gyarapodásához. A Magyarságismereti Mozgótábor meghatározó minden résztvevő életében, hiszen a fiatalok ráébrednek arra, hogy jó magyarnak lenni, nincsenek egyedül a határon túli létben, és ezt a tapasztalatot a gyakorlatba ültetve vállalnak szerepet helyi közösségeikben" – hívta fel a figyelmet Gál Kinga.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések