A politikus elmondta, az erről szóló magyar szabályozást még csak előkészítik, de "a rendelet mindenképpen előremutató lesz". Az Emberi Erőforrások Minisztériuma márciusban jelentette meg az élelmiszerek transzzsírsavtartalmának korlátozásáról szóló rendelettervezetet, amelynek lényege, hogy tilos lenne forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek zsírtartalmában a transzzsírsavak aránya meghaladja a két százalékot. A rendelettervezet előírja továbbá, hogy a gyártói nyilvántartásban szerepelnie kell az ételalapanyagok transzzsírsav tartalmának, különös tekintettel az olajokra, zsírokra, zsíremulziókra, amelyeket a gyártó az élelmiszer előállításakor összetevőként felhasznál vagy alkalmaz.
Bánki Erik, az Európai Parlament élelmiszer-biztonsági bizottságának tagja, elmondta, nincs egységes európai szabályozás az élelmiszerek transzzsírsavtartalmának mennyiségéről, de úgy véli, ha a magyar szabályozás életbe lép, felgyorsíthatja az egységes uniós szabályozást.