FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
A kutya az ember legjobb barátja, de a ló írta a történelmet
A ló végigkísérte hazánk és őseink történelmét a háborúkban, az ünnepeken és a munkás hétköznapokban egyaránt. A lótenyésztés olyan nemzeti ügy volt a múltban és olyan most is, amely része a magyar felfogásnak, a nemzeti imázsnak, és fontos, hogy továbbra is része legyen mindennapjainknak, ünnepeinknek is - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Nemzeti Vágta előfutamának számító Tiszai Vágta díjkiosztó ünnepségén, Tiszagyendán.
Létrehozva: 2013. július 21., 11:00

A világon minden népnek megvannak a maga hagyományai, amelyek jellemzik az adott kultúrát, és formálják a világ más népeiben róluk kialakult képet – a magyarokat mindig is lovas nemzetként tartották számon. Lovas hagyományaink komoly kulturális és gazdasági erőt jelentenek. A kormány a szervezett, tervszerű munkában hisz, ezért elindítottuk a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, hangsúlyozta a miniszter.

A Nemzeti Vágta a magyar nemzet, a magyar városok, a magyar falvak és a magyar lovassport ünnepe. Feleleveníti a nemzeti lovas hagyományokat. Több száz települést mozgat meg, továbbá közel száz településnek ad bemutatkozási lehetőséget a Főváros szívében.

Fazekas Sándor örvendetesnek nevezte, hogy a hobbilovasok tábora országszerte bővül. Hozzátette: ebben a folyamatban nagy szerepet kapnak a Tisza Vágta selejtező győztesei is, hiszen ők nem csupán településük nevét, hanem a magyar lovassportot és a hazai lovas tradíciókat is büszkén képviselhetik a Nemzeti Vágtán.