A 4-es metró diszkrét bája
2013. július 31., 10:07

Bán Károly: Demszky „álmának”, a vele, velük eggyé vált korrupciónak, szervezetlenségnek, sőt hülyeségnek az árát nem az emlékiratait rendezgető egykori főliberális és hű szövetségesei fogják megfizetni, hanem a lakosság. Ez az egyik tanulsága a 4-es metró „sikertörténetének”. (...)  A balliberális sajtó hallgat arról is, miért is nem épült meg a 4-es metró az orosz államadósság terhére. Hát azért nem, mert Demszky és társai – ahogyan az egy városházi jegyzőkönyvben olvasható – „nem akarták, hogy visszajöjjenek az oroszok”. Azt is mondhatnánk, a hebrencs ideológia teljesen irracionálisan írta felül Magyarország geopolitikai adottságait, az ebből fakadó természetes stratégiai partnerség fontosságát. Ha nem kellett ingyen, fizessen hát érte most a magyar apránként százmilliárdokat, például dugódíjban. Megjegyezzük, erre is Demszkyék vállaltak garanciát. A kormányrudat pedig úgy adták át, hogy egy, azaz egy P+R parkolót építettek a fővárosban.

(Magyar Hírlap, 2013. július 31.)