Össztársadalmi érdek az online pénztárgépek bevezetése
2013. augusztus 4., 13:46
Az online pénztárgépek bevezetése egyszeri, előrelátható és elviselhető költséggel jár, amelyhez a kormány támogatást is nyújt a hazai vállalkozásoknak - fogalmaz közleményében a Fidesz Sajtóiroda.

A rendszer várható pénzügyi és társadalmi hatása egyértelműen pozitív, ezt a szomszédos Horvátországban készült friss felmérések is igazolják, ahol az év elején vezették be az online pénztárgépeket. Míg a Gyurcsány-Bajnai-kormány tétlenül nézte az adócsalásokat, sőt a kieső adóbevételeket a tisztességes adózóktól és a magyar családoktól hajtotta be, addig a jelenlegi kormány más országokhoz hasonlóan az online pénztárgépek bevezetése mellett döntött, mert azok tisztességes piacot teremtenek.

A cél az, hogy minden kereskedés vallja be és fizesse be a ráeső adóterhet és senkinek ne kelljen azért többet adózni, mert mások adót csalnak. A rendszer bevezetése tehát minden vállalkozásnak is az érdeke és  teljesen átlátható szabályok szerint történik. Az online pénztárgépek gyártását és bekötését szigorú előírások, állami támogatás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hatósági eljárása kíséri, továbbá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is szorosan követi. Nem az online pénztárgépeken, hanem saját magán kellene kezdeni a korrupció elleni harcot a bukott baloldalnak és meg kellene szabadulnia a korrupt Gyurcsány-Bajnai-korszaktól, de ehelyett azt látjuk, hogy a múlt koalíciója újra együtt van.

(Fidesz Sajtóiroda)