FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
A liberálisok árulása
Ősszel jogilag is megszűnhet az SZDSZ. Történt ugyanis, hogy az országos tanács júniusban ülésezett, akkor az egyik elnök lemondott, a másik el sem ment, vállalni pedig senki nem akarta a folytatást. Ezért az egyik ügyvivő kezdeményezte a párt megszüntetését az ügyészségnél. Annak ellenére, hogy a párt mai vezetői már teljesen ismeretlen figurák, megdöbbentő, hogy csupán egy hónapos késéssel került a címlapokra ez a hír. Bár az uborkaszezon híréhsége talán érthetőbbé teszi…
Létrehozva: 2013. augusztus 5., 13:26

Az ismert liberálisok ráadásul évek óta már máshol keresik a kenyerüket, és az érdektelenség is nagy a párt körül. Így inkább azt a kérdést kell majd feltennünk, hogy miért is vártak idáig a megszüntetéssel. Nemcsak az újságíróknak, hanem a nyomozó hatóságoknak is. Vajon mi történt az ingatlanokkal azokban az években, amikor már de facto nem is létezett a párt?

Az SZDSZ gyakorlatilag a harmadik rendszerváltó párt, amely megszűnik, az MDF és a kisgazdák után. (Bár az utóbbiaknál van valamiféle jogfolytonosság.) Az egykor leghangosabb antikommunista párt, az SZDSZ, már egy-két évvel a rendszerváltás után feladta az elveit azért, hogy 1994-től kormányon lehessen. Mondhatni, elárulták a szabadság jelszavát, amikor összebútoroztak a volt kommunistákkal. És természetesen elárulták a választóikat is.

Nagy Ervin teljes írását a Magyar Hírlap hétfői számában olvashatják.