FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Megsérült a Szabadság téri szökőkút
Tegnap este egy tűzoltóautó téves riasztás miatt behajtott a Szabadság
térre, majd amikor megpróbált  visszafordulni, ráment a Szabadság téri
szökőkútra, amelyben emiatt többmilliós kár keletkezett - tájékoztat szerdai közleményében Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere.
Létrehozva: 2013. augusztus 7., 14:08 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 7., 14:22

Mint írja, a műszaki vizsgálat még zajlik, de már megállapítható, hogy megsérült a burkolat, 40 darab mozgásérzékelő és 70 darab kőelem ment tönkre.

A szökőkút évek óta a Belváros egyik  különleges látványossága. Rengetegen látogatják, egész nyáron gyerekek és felnőttek ezrei próbálják ki a talajjal egy szintben lévő  burkolatból kitörő vízsugarak speciális működését. Egy tűzoltóautót vezető sofőr  felelőtlen és figyelmetlen magatartásának következtében elképzelhető, hogy a rendkívüli kánikulában egész nyáron nem üzemelhet majd a szökőkút - hívja fel a figyelmet Rogán Antal.

A pénteki napra egyeztetést kezdeményezek a tűzoltóság vezetőségével arról, hogy olyan szabályrendszert alakítsanak ki, amellyel ilyen nem fordulhat elő többet - zárul a polgármester közleménye.