FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Kósa: Igenis merjünk nagyok lenni!
Magyarország azt akarja megmutatni, hogy bár kis ország, de számos vonatkozásában a világ vezető nemzetei között vagyunk. Például most úszásban Barcelonában összesítésben ötödikek lettünk - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, a 2021-es vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnöke a TV2 reggeli műsorában.
Létrehozva: 2013. augusztus 7., 15:52 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 7., 16:23

Csak olyan beruházásokba szabad belevágni, amelyeket a világbajnokságot követően is tudunk majd használni – válaszolta Kósa Lajos arra a műsorvezetői kérdésre, hogy várhatóan milyen infrastrukturális beruházásokat igényel majd a vizes vb. A politikus úgy fogalmazott, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy úgy tegyen, mint a kínaiak, akik az olimpia alkalmára megépítették a gigantikus stadionjaikat és az olimpiai központokat és azóta nem tudják őket hasznosítani.

Nekik az volt a céljuk, hogy megmutassák, Kína világhatalom; Magyarország nem ezt akarja megmutatni. Magyarország azt akarja megmutatni, hogy bár kis ország, de számos vonatkozásában a világ vezető nemzetei között vagyunk, például most úszásban Barcelonában összesítésben ötödikek lettünk – mondta Kósa Lajos a magyar úszók barcelonai világbajnokságon nyújtott teljesítményére utalva.

Igenis merjünk nagyok lenni, hogyha azok vagyunk, azok tudunk lenni valamiben – fűzte hozzá az előző gondolathoz a kormánypárti honatya, aki szerint Magyarország egyedülálló világbajnokságot rendezhet 2021-ben. Rengeteg a koordinációs feladat: a főváros a fővárosi fejlesztésekért felel, a kormány a finanszírozásért, a szervezőbizottság pedig a szervezési-szakmai feladatokért. Szerintem Magyarország meg tudja mutatni, hogy érdemes volt arra a bizalomra, amit megkaptunk - zárta szavait Kósa Lajos.