FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Zugló elutasítja a Petőfi Csarnok előtti bolhapiac működését
Zugló elutasítja, hogy a Városligetben a Petőfi Csarnok előtt újabb használtcikk-piac kezdje meg a működését - közölte a XIV. kerületi önkormányzat csütörtök az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. augusztus 8., 15:01

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága azt kérte tőlük, járuljanak hozzá a Városligetben egy hétvégenként működő újabb bolhapiac üzemeltetéséhez. Jelezték: Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester méltatlannak és felháborítónak tartja, hogy egyesek - a főpolgármester megkerülésével - legalizálni akarják az illegális árusítást a területen.

Azt írták, a Városliget a főváros legnagyobb, s Európa egyik legrégebbi parkja, amely mind turisztikai, mind szabadidős és sport szempontból minőségi élményt ad. A park rehabilitálása, folyamatos megújítása több száz millió forintból valósult meg eddig. A kormány, a főváros és Zugló közös célja, hogy ez a munka folytatódjon - tették hozzá.

A kerület vezetése úgy vélte: amennyiben a parkban újabb használtcikkpiac kezdené meg a működését, annak beláthatatlan következményei lennének a terület értékei szempontjából.

Megjegyezték, hogy a Petőfi Csarnokban jelenleg is működik ilyen piac, így a meglévő keretek között is lenne lehetőségük kulturált körülmények között, legálisan folytatni tevékenységüket azoknak, akik most az épület előtt illegálisan árusítanak.

A közleményben jelezték: Papcsák Ferenc arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy akadályozza meg a Városliget rehabilitációjának ellehetetlenítését.