Kocsis: Tisztázni kell az ügy politikai szálait
2013. augusztus 10., 13:56
Kocsis Máté szerint egyaránt tisztázni kell a katonai elhárításnak a romagyilkosságok késedelmes feltárásában betöltött szerepét és az ügy politikai szálait is – számol be a Magyar Nemzet.

Kocsis Máté, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja a lapnak azt mondta: teljes mértékben támogatja, hogy egy munkacsoport tisztázza az akkori Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) szerepét, ahogyan az is szükséges, hogy világossá váljon, hol végződnek az ügy politikai szálai. Szavai szerint át kell tekinteni, hogy terheli-e felelősség az akkori politikai vezetést azért, hogy a nyilvánvaló mulasztás miatt senkit sem vontak felelősségre.

A politikus felidézte, hogy amikor Csontos István negyedrendű vádlott a per során egy korábban megkezdett vallomását éppen azzal folytatta volna, hogy a bűncselekmények megbízóival összefüggésben nyilatkozik a bíróság előtt, a tárgyalóteremben megjelent Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és politikustársa, Molnár Csaba – Jelenleg nem világos, hogy mindezt miért érezték fontosnak, az ismert adatok tükrében azonban ez is vizsgálatot igényel – jelentette ki a képviselő.

(mno-fidesz.hu)